Grillede blåskjell i urtesmør

Dette trenger du:

2 kg blåskjell 0,5 dl sitronsaft 1 dl hvitvin 150 g smør 2 fedd hvitløk 2 dl hakkede urter som persille, gressløk, estragon og dill 0,5 ss finkvernet, hvitpepper

Slik gjør du det:

Ta et stor ark med alumimiumsfolie og brett det dobbelt og form det så til en kurv. Ha skjellene i kurven sammen med sitronsaft og hvitvin. Kjør mykt smør i en foodprosessor sammen med hvitløk og alle urtene. Kjør sammen til et grønt smør. Legg smøret blant blåskjellene. Brett sammen kurven med al-folie slik at posen blir ordentlig tett. Legg pakken på god varm grill og sett på lokket.

Grill i fem-ti minutter til skjellene har åpnet seg og du har fått en aromatisk saus til blåskjellene. Du kan selvfølgelig lage denne retten på en grill uten lokk. Da trenger pakken bare fem minutter lenger grilletid.

Grillet sjøkreps

Dette trenger du:

Beregn 2—3 sjøkreps per person Pesto: blad av 1 potte basilikum 1—2 fedd hvitløk 50 g pinjekjerner 50 g parmesanost ca. 1 dl mild olivenolje salt, pepper

Slik gjør du det:

Hakk basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesanost i en food-processor. Spe med oljen mens maskinen går, til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper. Del sjøkrepsene langsetter og smør pesto på kjøttsiden. Legg dem med skallsiden ned på grillen og stek dem i 2—3 minutter til det dufter godt av dem.

Server dem varme med brød til. Pestoen kan lages i god tid og tas med i et glass eller plastboks med tett lokk.

Ferdigkokte sjøkreps kan stekes raskt på grill så de blir lune og smaken kommer ekstra godt frem.