Vanilje is 

Dette trenger du:

2 Vaniljestenger 3 dl helmelk 7 dl kremfløte 10 eggeplommer 180 gr sukker Hasselnøttkrokan 100 gr hasselnøtter 100 gr sukker

Slik gjør du det: Vaniljeis:

Del vaniljestenge i to på langs, skrap ut frøene og ha alt i en kjele sammen med melk og kremfløte. Kok opp. Bland sammen eggeplommene og sukkeret i en bolle. Hell så den varme melkeblandingen over i bollen med eggene, og pisk sammen. Hell massen tilbake i kjelen og la den trekke på platen til den tykner litt og ha en temperatur på 75-80 grader. Avkjøl Frys blandingen deretter i ismaskin. Hvis du ikke har ismaskin kan du sette blandingen i fryseboksen. Da må du røre jevnlig slik at det ikke opptår krystaller i isen.

Hasselnøttkrokan:

Rist nøttene i ovn på 180 grader i 6 minutter. Smelt sukkeret på middels varme. Det skal bli til lys karamell. Tilsett de hakkede ristende hasselnøttene og blant lett. Avkjøl blandingen på bakepapir eller på en silikonmatte. En kan også bruke peanøtter, mandler eller macadamianøtter

Ritas karamell pudding

Dette trenger du:

7 egg 7 ss sukker 3 dl fløte 7 dl helmelk 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det: Rør lett sammen egg og sukker (ikkje pisk)

Daimiskake 

Dette trenger du:

Bunn 200 gr malte mandler 200 gr sukker 4 eggehviter Is 4 eggeplommer 125 gr sukker 6 dl fløte 2 doble daim Slik gjør du det: Bunn Stivpisk eggehvite og sukker bland i malte mandler. Stekes 180 gr ca 30 min Is Pisk eggedosis og pisk fløten hver for seg. Bland sammen til slutt med 2 hakka doble daim sjokolader. Strø til slutt over en halv hakka daim. Fryses Ostekake med blåbærgele Porsjoner Dette trenger du: Bunn: 15 stk Bixit kjeks 200 gr smeltet smør Topping 1 pk krem fløte 1 beger lett rømme 110 gr melis 1 ts vanilje sukker 200 gr philidelfia ost 1 pakke blåbærgele med 2 dl vann 1 pakke blåbærgele på toppen

Ritamisu i posjonsglass

Porsjoner 4

Dette trenger du:

Fingerkjeks 2 dl sterk kaffe 2 ss cognac 3 egg 3 ss sukker 250 gr mascarpone ost 1 1/2 piske fløte Slik gjør du det: Pisk til eggedosis, bland inn rometeperert mascarpone ost. Bland inn pisket fløte til slutt. Dypp fingerkjeks lett i avkjølt kaffeblanding. Legg lagvis kjeks og krem. Ett dryss kakao i midten. Avslutt med krem. Dekk til med folie og avkjøles i kjøleskap i minst 6 timer. Bør ikke stå over natten. Serveres med et dryss av kako og litt raspet kakao sjokolade på toppen.

Gulrotkake

Dette trenger du:

4 egg 3 dl sukker 3 dl hvetemel 2 ts natron 2 ts kanel 1/2 ts salt 1 ts vaniljesukker 1 1/2 dl olivenolje 2 revne gulrøtter steikes 1 time nederste rille 180 grader Krem 200 gr philadelphia ost 2 ts vanijesukker 100 gr mykt meierismør 250 gr melis

Verdens beste ostekake

Dette trenger du:

Ingredienser Bunn: 12 stk havrekjeks 100 g smør ½ ts malt kanel

Ostefyll:

500 g kremost naturell 1 dl seterrømme saft og skall av 1 stk sitron 150 g sukker 1 ts vaniljesukker 4 stk egg

Søt rømmekrem:

2 dl seterrømme 2 ss melis

Bringebær saus

1 pk frossen bringebær Sukkerlake

Slik gjør du det:

Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse. Hell kjeksblandingen i en terteform med løs bunn, 26 cm i diameter. Fordel kjeksblandingen godt og klem det sammen som til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter.

Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best!

Avkjøl kaken. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse.

Tips:

Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking. Bringebærsaus Tin bringebær og kjør i blender, bland i sukkerlaken til passe søt. Sausen skal være litt syrlig på smak. Sil sausen og avkjøl.