Valnøttbrød

Dette trenger du:

3 dl samalt hvete grov,4 dl kokkende vann

Blandes og stå over natten.

4 dl vann lunket 50gr gjær 1 stor ss salt 100 gr valnøtt kjerner hakket 14 dl hvetemel

Slik gjør du det: Hell på fingervarmt vann, rør inn salt, valnøtter , hvetemel og hev i ca 1 time.Bak ut 2 runde brød, skjær et kryss, og strø med grovt mel. Etterhev 1 time. 175 grader ca 50-60 min

Fucaccia

Dette trenger du:

7 dl vann 25 gr gjær 3-1 ss olje 1,5 ts salt 1,5 ts sukker 14 dl hvetemel

Slik gjør du det:

Løs opp gjær i lunkavann, 3 ss olje, salt og sukker elt hvetemel, deiga skal være grautaktig. Tilsett siste ss med olje helt mot slutten. Dekk medplast og hev i 30 min. Hell deigen over i liten langpanne. etterhev i under plast i 20 min. Hell litt olivenolje over den ferdigheva deign. Stikk hull i brødet med fingertuppene. Dryss over grovt salt og rosmarin., evt olje.200 grader på nederste rist i 20-30 min.

Lailas rundstykker

Dette trenger du:

1 kg hvetemel 100 g smør blandes sammen 4 dl melk 3 dl vann 1 ts salt 1 ts sukker 50 g gjær For grove rundstykker 500 gr samalthvete 500 gr hvetemel

Slik gjør du det:

Rundstykkene trilles ut med det samme. Heves ca 1 time 200 grader i ca 10-15 min

Fletta loff

Dette trenger du:

2 kg hvetemel 1-2 ss salt 2 ts sukker 11/2 ts bakepulver 2 pk tørrgjær 1/2 l kefir 1/2 melk 2-3 dl vann 2 egg 2-3 ss smør

Kanelsnurrer

Dette trenger du:

ca 1,8 kg hvetemel 200 gr smør 1 l melk 2 ts kardemomme 2 pk gjær 300 gr sukker Slik gjør du det: La det heve 1 time, kjevle ut i 3 deler. Ha på kanel og sukker, Ha vaniljekrem i midten på bollen og stek i 230 gr 10-15 min.

Hvetestenger

Dette trenger du:

750 gr hvetemel 5 dl melk 50 gr gjær 1 1/2 sukker 150 gr margarin 1 ts kardemomme 1/2 ts hjortesalt

Stekes på 200 gr